Havrafting i Romsdal

Store deler av Norge byr på muligheten for havrafting, og det har blitt en meget populær aktivitet,både for fastboende og for turister, som ønsker å gjøre noe utenom det vanlige. For noen av oss har det hele utviklet seg til en lidenskap, hvor vi kjøper inn eget utstyr og båt, men det er en kostbar hobby.

Derfor blir det for de fleste gjerne noe som man bare betaler for å være med på, en gang i blant. Det fleste som faktisk investerer i hobbyen, gjør det også sammen med andre. Det er nemlig en god del kostnader, som følger med denne fritidsaktiviteten. Derfor finansierer mange hobbyen gjennom å ta med seg andre på turer. Som regel kan man dekke seg inn, slik at man også kan ha det gøy på egen hånd.3788805456_8fc49e9a55_b

I Romsdal så finnes det gode muligheter for å drive med forskjellige typer aktiviteter på havet. De finnes dype fjorder, og en relativt tynn skjærgård, men med mange øyer. Med en god motorbåt, kan man være ute på det åpne havet i løpet av få minutter, i alle fall om man starter fra en av landsdelens mange uthavner og bryggene som ligger i le, men ut mot storhavet.

Havrafting er på samme måte som vanlig rafting, ikke nødvendigvis bare action og fart, med spretting over bølgetopper og vann i skjorta. Ofte tar man også med seg turgrupper som bare vil se på den norske naturen, og få en nærmere opplevelse med havet. Ikke alle nordmenn har ett nært forhold til havet, og folk som kommer langveisfra, fra de store byene på kontinentet, er kanskje heller ikke så sjøvante. På forespørsel, kan man selvfølgelig droppe å ruse motoren, og heller putre gjennom skjærgården for å la de besøkende nyte naturen, lydene av havets brus, og noen måkeskrik fra himmelen.