Havfiske som hobby

Sportsfiske på havet, er noe som mange brenner for. Det er en fin hobby, som gir gleden av å være i nærkontakt med naturen og elementene. Man trenger heller ikke å delta i konkurranser for å ha gleden av å drive med fiske. Noen ganger er det nok å legge ut i fred og ro, ta med litt godt niste, og en termos med kaffe.

Om man er kjent i området kan man også la være å tenke på avansert teknisk utstyr, og bare la seg drive over ett godt område, hvor man vet at det før eller senere kommer til å bite.

Om man har tålmodige barn, kan fiske være en flott måte for å gjøre dem kjent med naturen på. Ikke bare får man innblikk i livet under havet – man lærer nemlig også hvordan man klarer seg på sjøen, hvordan været kan tolkes, eller hvilket annet dyreliv man kan støte på. I tillegg utvikler man gjerne ett godt forhold til naturen, og et respektfullt forhold til sine omgivelser.fishing-577514_960_720

De enkleste fiskene for begynnere

Det enkleste som man kan få på kroken i Norge, er makrellen. Når stimene går inn mot kysten, er det nesten umulig å unngå at de biter. Dette skjer tilogmed når kroken er blank. Om man vil gjøre et ungt menneske glad i å fiske, er makrellsesongen den beste tiden for å ta dem ut. Fisken smaker heller ikke så verst, og man kan lett få med seg nok makrell for resten av året, i løpet av få timer.

Den som har litt mer erfaring, og som har lyst på gjevere fisk, går gjerne etter torsk og sei. Her kan det kreves litt mer tålmodighet, men når det først napper, så er det fryktelig gøy. Det er mer mat i torsk og sei, og det er færre ben å plukke ut.