Friluftsliv i havgapet

Den norske naturen er en enorm ressurs for oss som bor her oppe, og verdien av denne kommer bare til å øke i tiden fremover. Dette gjelder også for verdien av havet og den norske skjærgården. Fisket har lenge vært en hovednæring for vårt land, og det er det fortsatt i dag. Men det bærer med seg flere utfordringer. Ikke alle kan fiske, siden dette raskt ville tømme ett hav som allerede er sterkt belastet av den type havbruk som vi har i dag. Moderne fangstutstyr og store båter har økt presset på ressursene i havet.

Det som derimot kan bydownload-15 på stor sysselsetting langs kysten er turisme og fritidsaktiviteter. Vårt land er omgitt av et utall små sjarmerende øyer som i fremtiden kan bli fremragende mål for de mer eventyrlystne turistene. Ikke bare kan man guide reisende til naturskjønne omgivelser, man kan også gi dem nærkontakt med det våte element. Havrafting er kun en av de mange mulighetene som byr seg frem. En annen mulighet som kan lokke til seg turister, er et krystallklart hav, som inviterer for å dykke ned i en annen verden. Guidede dykketurer med kursing, kan bli en næringsvei for langt flere. Selvfølgelig er det kaldt å dykke her oppe i nord, men man kan selge det hele som et action-eventyr, som med sikkerhet kan lokke til seg vågale ungdommer. Andre muligheter er aktiviteter som vannski og vannscooter-utleie.

Om man ønsker å komme oppover i prisskalaen, så finnes det også muligheten for å tilby jaktturer i skjærgården. Det er absolutt en fin opplevelse. Man kan gjerne drive over de små øyene, i påvente av å fange sjøfugl. Selv om mange kanskje fnyser av ideen om å jakte og spise sjøfugl, er dette likevel noe som kan lokke fremmede. De kan tilberedes på delikat vis, og den ville smaken er noe som mange i dag faktisk vil sette pris på, som en variasjon fra alt kjøttet som smaker likt.