Elverafting i Norge

Det er mange elver i Norge, som egner seg godt for å drive med rafting, og hobbyen er i stor vekst. Noen liker en stille og rolig padletur gjennom naturen, mens andre setter pris på fart, spenning og action. Elvene er, i orienteringer om rafting, merket med fargekoder. Prinsippet er litt det samme som i alpinbakker, og det er et godt system som man kan bruke til å orientere seg etter den opplevelsen som man ønsker.

Om man har små barn, er det selvfølgelig en fin opplevelse å ta en tur som er koselig, men byr på færre spenningsmomenter. Barn synes ofte det er nok å være ute i en båt – kanskje er det for første gang i livet.nageen_lake

For folk som er mer voksne, men fortsatt lekne, er det selvfølgelig gøy å kunne være litt mer villmann, og kaste seg utfor strykene, mens man skriker, og forsøker å unngå å bli knust av stein, eller å svelge for mye vann. Selv om faren her er mer overhengende, så gjelder likevel de samme forholdsreglene innen begge disse retningene. Om du havner i vannet; husk å holde armene tett mot kroppen og bena i retning av strømmen – da klarer du deg fint.

Det finnes mange organisatorer som tilbyr rafting for besøkende, og de sender vanligvis med en lokalkjent guide. Denne tar deg med til den delen av elva som tilbyr de utfordringene, eller den opplevelsen, som nettopp du har lyst på.

Man får også låne utstyr fra disse stedene, og det eneste man som regel trenger å ta med selv, er et skift med tørre klær og et håndkle. Om man er for stor for at det med sikkerhet kan finnes en våtdrakt i denne størrelsen, kan det være lurt å ha med en selv. Men som regel finner man alltid noe som passer. Det er også vanlig at man får både svømmevest og hjelm før man legger ut på en tur.