Det riktige førstehjelpsutstyret

Man burde egentlig alltid ha med seg førstehjelpsutstyr – i hvert fall om man legger ut på en lengre tur. Det medfører store fordeler å være forberedt på at uhell og skader kan finne sted.

Om man driver med actionsport, som havrafting, eller andre aktiviteter hvor det kan gå hardt for seg, så er ett godt førstehjelpssett en nødvendighet og en velsignelse om uhellet skulle være ute.

I et godt førstehjelpsskrin bør man ha utstyr som hjelper med å overkomme diverse utfordringer. Man kan begynne med det enkle og dagligdagse.

Si at noen får et hjerteinfarkt eller et hjerneslag mens man er ute på sjøen. Det er en av de vanligste dødsårsakene i dag, men mange dødsfall kan unngås om man får i pasienten blodfortynnende i tide. Det som byr seg best er aspirin, som samtidig også virker smertestillende. Knus gjerne tabletten, og legg den under pasientens tunge.shalimar_gardens

De mer røffe skadene opptrer mer sjeldent, men det lønner seg selvfølgelig å være forberedt på dem også. Ved benbrudd, når man er langt unna hjelp, kan det for eksempel hende at man må spjelke et brudd. Da kan det være lurt å ha med lit ducttape, eller liknende tape, for å sette fast spilene.

Den hender også at folk kutter seg. Om kuttet er alvorlig, og pasienten mister mye blod, er det ingen tid å miste. Det beste man kan gjøre er å stoppe blødningen, uten for mye hensyn til hygiene. Trykkbandasjer må da legges, og man kan med fordel klemme inn en hard gjenstand mellom lagene av bandasje, for mer effektivt å legge press på såret. Det finnes også gummibandasje, som er godt egnet for denne typen situasjoner. Også her kan duckttape være en nyttig hjelper. Om kuttet er mindre og mindre alvorlig, kan det gjerne behandles med sprutplaster, som lukker like effektivt som nål og tråd.