Bruk vettet på havet

Nordmenn er et folk som har et nært forhold til havet,om mange av oss er fortsatt ganske sjøvante. Men man ser dessverre at stadig flere ikke vet hvordan de må opptre eller forberede seg før de legger ut på bølgene blå.

Sørg for å ha utstyr som holder mål

Om man driver med havrafting, så er det alltid en stor glede når alt fungerer som det skal, og når alt går som smurt. Derfor er det også lurt å kjøpe litt dyrere utstyr. Der er kvaliteten sikret, og man sparer seg en del banning, og en del vedlikehold, samtidig som man sparer seg en god del bortkastet tid som man kan bruke på mer forlystelige aktiviteter. Som regel lønner det seg nemlig ikke å spare litt under innkjøp, siden reparasjonene, og vedlikeholdet kan bli fryktelig dyrt i lengden. Vinninga går som regel opp i spinninga.

Ta heller en øl for litesea-1377712_960_720

Mange som er ute i båten tar seg gjerne en ekstra øl mens de koser seg. Det går som regel greit, og promillegrensa på sjøen er som kjent litt høyere enn den er på land. Likevel er det mange som tøyer denne strikken. Når det skjer ulykker på sjøen, er det ofte alkohol involvert, gjerne i kombinasjon med ferske førere, eller de som kun er ute på sjøen en gang i blant.

Man burde kjenne til det grunnleggende

Man burde kjenne til det grunnleggende av sjøvettreglene før man legger ut. Dette inkluderer at man bør være informert over hvilke utfordringer som venter ute på havet. Man burde vite litt om været, man burde studere kartene før man begir eg inn i nye områder, og man burde kjenne seg selv og sine begrensninger. Det inkluderer også at man har en viss greie på det mekaniske og på hvordan båten man har fungerer.